Slankemat oppskrifter

Fiskerett - Torsk
Oppskrift og foto: Anne Karin Helleberg

Her kommer noe jeg prøvde i dag....noe uvant men tenkte jeg kan prøve da min mann fortrekker stekt fisk framfor kokt fisk.
smakte meget godt men jeg foretrekker å koke fisken.

Tok 600 gr. Torsk, så småkokte jeg torsken i mellomtiden så hakket jeg opp rødløk og purreløk freste dette i pannen en liten stund.Den kokte fisken renset jeg for ben og blandet så dette i pannen,tok 2 (middels store) kokte poteter delte opp og blandet dette sammen i fiskepannen, krydret godt med pepper litt salt og Jacobs urtekrydder samt Black Boy Havets krydder.
Det som for min del ikke er så bra er at når man steker på denne måten krever det mye smør i pannen så jeg passet på å ta min del ca 120 gr.torsk før jeg anvendte mere smør i pannen.

120 gr Torsk ( kcal 113 kcal)
Poteter ( det nærmeste jeg kom stekte poteter var:
Potetbåter, fritert, Norrek dypfrys A/S  80 gr.(116 kcal)
Da er som vanlig mitt tilbebør hjemmelaget salat
purreløk 17 gr. (5 kcal.)
rødløk 17 gr. (5 kcal)
paprika gul 18 gr. (5 kcal)
Paprika rød 16.gr.(4 kcal)
revet gullerot 50 gr. (0 kcal)

Denne retten havner da på 330 kcal. men tror man i tilegg skal legge til noen kcal pga. steking i smør,her må man da bare gjette....


**************************
Bali kylling gryte med Risotto



Foto og oppskrift: Anne Karin Helleberg

Risotto 100 gr.(120 kcal)
Bali 100 gr. ferdig tiberedt med kylling (her er det tatt høyde for med fløte,men jeg har brukt lettmelk) I tilegg er ikke kyllingfileen stekt men kokt.
180 gr.( 254 kcal)

I denne retten har jeg igjen valgt frisk salat ingen dressing.

purreløk 18 gr.(5 kcal)
rødløk 17 gr.(5kcal)
paprika rød 20 gr.(6 kcal)
paprika gul 18 gr.(5 kcal)
agurk 16 gr.( 2 kcal)
squash 18 gr.( 3 kcal)
issalat 14 gr.( 2 kcal)
revet gulrot 15gr. (0 kcal)

Denne retten vil da komme på 402 Kcal.


********************
Her kommer dagens nydelige rett.. Taco
Oppskrift og foto: Anne Karin Helleberg

Wrap tortilla 65 gr. (195 kcal.)
karbonadedeig 46 gr. (56 kcal.)
revet ost (4 sorter Tine) 30 gr. (98 kcal.)
Paprika grønn 12 gr. (3kcal.)
Paprika rød 11 gr. (3 kcal.)
purreløk 14 gr. (2 kcal.)
rødløk 14 gr. (4 kcal.)
squash 14 gr.(2 kcal)
agurk 12 gr. (1 kcal.)
Isbergsalalt 17 gr. (2 kcal)
Revet gulrot 15 gr. (0 kcal.)
Taco Spice Mix, Santa Maria 10 gr.(30 kcal.)
Denne retten kommer på hele 396 kcal.


**********************

Ovnsbakt/stekt ørret (stekt i stekepose) ca steketid er 40 min.   Oppskrift og foto: Anne Karin Helleberg

Hel ørret: jeg skjærer av halefinnen og hodet, tømmer den for innmat (innmaten koker jeg opp til hundene mine dette elsker de.)

Jeg fyller så ørrettten med sjarlottløk-paprika revet gullerøtter og purreløk legger så 2 laubærblad på toppen av fyllet.

Her har jeg kokt :
Bønner mung små grønne TRS Asia 35 gr. (81 kcal)
Jasminris, kokt, Toro 58 gram. (84 Kcal)
Ørret, sjøørret, kokt 150 gr. (195 kcal) Oppdrettørret 150 gr.(284 kcal)
linser Mung små gule TRS Asia 35 gr. (81 kcal)

paprika grønn 1 skive (1 kcal)
paprika rød 1 skive (2 kcal)
purreløk 10 gr. (3 kcal)
charlottløk 25 gr. (8 kcal)

Om det er Ørret oppdrett, kokt 150 gr. så blir det 284 kcal da det ikke står utenpå den frosne ørretten er det vanskelig å ta stilling til kcal her.
Som vist på bildene er produktene jeg har anvendt som tilbehør samt krydder i tilegg, anvender jeg mye pepper finkornet utenpå og inne i fisken.

Jeg klarer heller ikke så langt å finne ut av innholdet i brown jasmine ris så her har jeg da valgt Jasmin kokt toro for å få en viss oversikt.

Jeg har valgt å anvende kcal på oppdrettørret for å være på den sikre siden slik at det ihvertfall ikke blir for lite kcal innhold når man regner denne middagen ut i kcal.

Denne retten som er her kommer da på hele 544 kcal.med grønsakene/løk men når det er sagt så var det umulig å få spist hele posjonen i sin helhet så jeg vil anbefale:
bønner små grønne TRS Asia ned til 20 gr. (50 kcal)
likeså Jasmin ris 40 gr. (58 kcal)
Ørret 120 gr. (227 kcal)
linser 20 gr. (46 kcal)
Paprika grønn 1 skive (1 kcal)
Paprika rød 1 skive (2 kcal)
Purreløk 10 gr. (3 kcal)
charlottløk 25 gr. (8 kcal)

Denne retten her vil da havne på 395 kcal












****************************


Kokt kyllingfilè med rå grønnsaker kokt med kyllingbuljong terninger 2 stk.Denne har jeg ikke regnet ut men det skal gi ca 5 kcal pr.dl.

Kyllingfilè 170 gr.(187 kcal)
Paprika rød 18 gr (4 kcal)
Paprika grønn 20 gr. (3 kcal)
purreløk 17 gr. (5 kcal)
rødløk 20 gr. (6 kcal)
revet gullerot 20 gr. (0kcal)
squash 19 gr. (3 kcal)
agurk 24 gr. (2 kcal)

Her kan man fint anvende toro boil in bag (denne er ikke tatt med på bildet
100 gr. (122 kcal).
Da kommer denne retten på 332 kcal.


Foto og oppskrift: Anne Karin Helleberg


******************************************************

Fiskeboller Fiskemannen
84 kcal pr.100 gr.
3 litt store fiskeboller gir ca 120 kcal.
Saus laget av lettmelk
Har da i 1/2 ts. sennep søt-sterk
1 gulerot finhakket når sausen koker
1 knivsodd karry
finhakket purreløk
litt pepper og meget lite salt
har ikke fått regnet ut hva sausen inneholder i kcal.men jeg tar fra kjelen 3 fiskeboller så siler jeg av sausen på siden av kjelen men noe saus får jeg selvsagt få i meg.
1 potet ca 80 gr.
kokte gullerøtter smaker godt til.
Vanligvis er jeg ikke glad i Fiskemannens produkter men disse fiskebollene er fine.
Oppskrift og foto: Anne Karin Helleberg
fiskepudding tallerken
I matretten med fiskepudding har jeg brukt Coop sin den er har fin konsistens,nå husker ikke jeg men mener det var ca 250-300 gr. ikke oppvarmet men romtempratur på fiskepuddingen Jeg synes den smaker veldig god kald med 1 varm potet.  Brekkbønner er tilbehør samt hjemmelaget kuttet grønnsaker, ingen dressing her takk.


3 ganske tykke skiver tilsammen 300 gr.som gir 270 kcal.
Oppskrift og foto: Anne Karin Helleberg
**********************************************************'

Her er en link til flere typer saktekokere, en engelsk side.. 

Og en norsk side: